Notícies

Esbossos sobre sirenes i bellesa, per Sergi Espada


Us presentem un conjunt de cinc làmines de l’artista Sergi Espada, especialista en animació, disseny i modelat de personatge. Aquests cinc fulls són una part dels estudis i esbossos previs al seu treball amb ordinador per a les animacions.

El primer de tot és l’estudi del moviment de la Sirena a sota el mar, és simple i de gran bellesa estilística, especialment pel fet de recrear-se amb l’elegància dels moviments de la sirena a sota aigua.

 

 

moviment sirena dibuix

És molt interessant saber, les hores que ha dedicat a l’estudi de les sirenes. Sí. De la  sirena Hannah. No, no parla de Daryl Hannah, protagonista d’1, 2, 3… Splash /(Splash (1984). Ha visionat molts vídeos d’Hannah Fraser, una sirena professional que en Franc Aleu, li va fer descobrir.

 

animacions sirena

 

A continuació, veiem l’estudi sobre la primavera en actitud de relaxament: Àstrid i les 2 Hespèrides jeuen abstretes de qualsevol preocupació. Res no les amoïna, perquè deuen haver assolit la felicitat.

 

Astrid i Hespèrides relaxades primavera

 

Sergi Espada té estudis de David i Venus quan fan l’amor, en diverses posicions, amb l’objectiu de determinar quina és més natural. «A vegades, no és del tot realista, però la postura és agraïda a la càmera», reconeix Sergi, que d’altra banda, és el responsable de la modelació i de l’animació del David, la gran escultura de Miquel Àngel exposada a la Galleria dell’Accademia de Florència.

 

Estudis bellesa David i Venus

Share Button

Sílvia Pérez Cruz, veu de sirena


Sílvia Pérez Cruz als teclats dels "robots Polliwogs"

Sílvia Pérez Cruz als teclats dels «robots Pollybogs«

Sílvia Pérez Cruz va visitar el dimarts 19 de febrer el taller de creació de l’equip de Franc Aleu que enllesteix les parts visual i musical d’el somni. La recent guardonada amb un Goya a la millor cançó original per No te puedo encontrar, de la pel·lícula Blancanieves, participarà en l’acte 4, Sota el Mar, posant la música i la veu als cants de la sirena. Posarà la veu a Àstrid, la protagonista, quan adopta la forma d’una d’aquelles criatures mitològiques que van voler seduir Jàson, primer, i Ulisses (Odisseus), després. Ulisses va sentir el cant seductor de la sirena lligat al pal del vaixell, mentre que Jàson i els seus argonautes van aconseguir salvar-se gràcies a la música de la lira d’Orfeu, que va ofegar el cant de les sirenes.

Durant la seva visita, Pérez Cruz va saludar Wolfgang Mitterer, el músic i compositor austríac que treballava amb els Polliwogs, per preparar la seva participació en el projecte. Mitterer és autor i, juntament amb Carlos Fesser, intèrpret de la música del novè acte, la Guerra. Precisament, Sílvia Pérez Cruz va aprofitar la seva visita per provar els teclats des dels quals es programen els «robots Polliwogs«.

Share Button