Aixalà

Realitzador - Barcelona (Espanya)

"Diuen que W.C. Fileds només podia adormir-se amb el so de la pluja caient sobre el seu teulat. Un somni és una cascada d’imatges que et submergeix en una altra realitat."

Aixalà estudia la Llicenciatura de direcció i edició a Le Conservatoire Livre du Cinema Français de Paris. Com a muntador destaca a finals dels 80 la seva participació en les pel·lícules Buñuel i Gaudí i el programa Arsenal ambdós dirigits per Manuel Huerga. Des de 1988 és realitzador d’espots publicitaris, videoclips i curtmetratges.

Codirigeix amb Marcel·lí Antúnez els curtmetratges Retrats (1993) i Frontón. El hombre navarro va a la luna (2000), aquest últim premiat per aclamació popular a l’Etrange Festival.

Realitza l’espot de Port Aventura de 1995. L’espot més llarg de la història de la publicitat espanyola amb 4 minuts de durada i un dels més importants tant per la seva envergadura com per la seva notorietat. També és destacable el muntatge de la pel·lícula Salvador (Puig Antich) de Manuel Huerga, guanyadora del Premi Barcelona al Millor Muntatge i nominat als Premis Goya i a les Medalles del Círculo de Escritores Cinematográficos. Realitzador multipremiat amb 2 Ors, 1 Plata, 3 Bronzes al Festival de Cannes, 2 Plates a l’Art Directors Europe, 2 Ors i 2 Plates al Festival San Sebastián i 2 Ors i 2 Plates al Fiap entre d’altres.

En el terreny de la docència ha estat professor associat de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) de l’any 2008 a l’any 2011. Actualment forma part de la productora Ovideo TV.

Diuen que W.C. Fileds només podia adormir-se amb el so de la pluja caient sobre el seu teulat. Un somni és una cascada d’imatges que et submergeix en una altra realitat.

Share Button