Alfons Flores

Escenògraf - Barcelona (Espanya)

Inicia la seva carrera professional com a escenògraf l’any 1978 en el grup GAT de l’Hospitalet de Llobregat, del qual també va ser-ne cofundador. El seu treball abasta escenografies per a teatre, òperes i grans i petits esdeveniments, col·laborant amb directors com Calixto Bieito, Josep Maria Mestres, Carlos Wagner, Joan Anton Rechi, Àlex Ollé i Carlüs Padrissa (Fura dels Baus).

La seva activitat teatral l’hi ha permès estrenar a teatres de Barcelona, Madrid, Birmingham, Edinburgh, Mérida, Bergen, Weimar o Oberhausen, destacant les escenografies de La casa de Bernarda Alba, La Celestina, PeerGynt, Tirant lo Blanc, La casa dels cors trencats i Die Wahlverwandtschaften.

Els seus treballs operístics l’han portat a estrenar a teatres de Barcelona, Madrid, Londres, Milà, Berlin, Brusel·les, Lyon, Frankfurt, Stuttgart o Freiburg, destacant les escenografies de Carmen, Un Ballo in Maschera, Die Fledermaus, Die Entführung aus dem Serrail, Wozzeck, Le Grand macabre, Mahagonny, Król Roger, Quartett, Oedipe i Le Duc d’Albe.

Finalment, el seu treball per a grans i petits esdeveniments l’han portat a participar a ciutats com Santiago de Compostela, Barcelona, Saragossa o Shanghai. El seu treball ha estat reconegut amb premis a Barcelona (1996, 1998, 2009) i a Irlanda (2000).

Share Button