Andreas Jankowitsch

Baix baríton - Viena (Austria)

http://www.andreas-jankowitsch.net/

Ja de ben petit, Andreas Jankowitsch, nascut a Viena, va aprendre a tocar el piano. Va ser soprano solista del Cor de Nens Cantors de Viena i va estudiar orgue, composició i cant a la Universitat de Música de Viena amb Walter Berry, Robert Holl i Franz Lukasovsky. Mentre estudiava es va unir al conjunt del Teatre Regional de Salzburg, on va treballar al costat de Harry Kupfer i Stephane Deneve. Poc després del seu projecte a Salzburg, va començar a cantar als teatres internacionals de més prestigi d’Alemanya (Berlín i Darmstadt), Espanya (Saragossa, València, Gijón i Bilbao), Itàlia (Udine i Pordenone), França (Lió), Àustria (Festival de Bregenz i Gran Casa del Festival de Salzburg) i a molts altres països.

En aparèixer com a Don Giovanni al debut de l’òpera de Tobias Moretti a Bregenz, Andreas Jankowitsch va començar la seva carrera com a cantant autònom. Molts compromisos l’han portat a actuar a escenaris europeus de renom. El seu complet repertori operístic inclou obres de Haydn (Buonafede), Mozart (Leporello, Don Giovanni, Papageno, Guglielmo, Figaro), Beethoven (Don Pizarro), Lortzing (Baculus), Weber (Kaspar a El caçador furtiu), Rossini (Bartolo, Basilio), Gounod (Mephisto), Puccini (Sharpless, Scarpia), Offenbach (els dolents), Debussy (Golaud), Strauss (Jochanaan), Janacek (Jenufa), Smetana (Krushina a La núvia venuda) i de música contemporània (Hindemith, Henze, Glanert i Aribert Reimann).

Per a Andreas Jankowitsch també és important incloure regularment música moderna al repertori. En especial, va rebre molt bones crítiques pel seu paper principal a l’òpera còmica dirigida per Wolfgang Mitterer, Baró Münchhausen, que es va estrenar al festival Wein Modern del 2011. El baríton vienès, amb la seva gran experiència, també és un cantant de concerts molt sol·licitat. Ha interpretat els oratoris de Haydn, les passions de Bach i el Rèquiem de Mozart, així com obres de Brahms i Verdi a la Musikverein i a la Konzerthaus de Viena, al Carnegie Hall i al Symphony Hall de Boston.

El baríton vienès, amb la seva gran experiència, també és un cantant de concerts molt sol·licitat. Ha interpretat els oratoris de Haydn, les passions de Bach i el Rèquiem de Mozart, així com obres de Brahms i Verdi a la Musikverein i a la Konzerthaus de Viena, al Carnegie Hall i al Symphony Hall de Boston.

Andreas Jankowitsch ha treballat amb directors escènics de renom internacional i l’han acompanyat la Simfònica de Viena, l’Orquestra de Cleveland, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena, l’Orquestra del Mozarteum de Salzburg, l’Orquestra Nacional de Lió, l’Ensemble Contrapunkte, l’Orquestra Nacional de Tolosa, el Concentus Musicus, l’Orquestra Simfònica de Vorarlberg i la Brandenburg Collegium N.Y.

Share Button