Arturo C. Urbina

Compositor, productor i discjockey - Tudela (Navarra) (Espanya)

"El somni és una metàfora d’una bona recepta de cuina: ingredients i cocció precisses per al delit de tots els sentits"

Músic autodidacta, fill de la passió per la música electrònica. Durant els 90 va fundar diverses bandes de pop i va realitzar remescles d’altres artistes.

El 1999 es va establir a Barcelona, on va diversificar la seva carrera musical, endinsant-se en estils diferents que van de la composició experimental fins a l’orquestral, i en molts camps com ara la publicitat, el teatre i la televisió. Ha fet la sintonia del programa Afers Exteriors, de TV3, la banda sonora del curt d’animació Custo. The movie, per a Custo Barcelona, o el recent espectacle teatral Una Jirafa, basat en l’obra poètica de Luis Buñuel.

També a Barcelona va crear la banda Electrocugat, el seu projecte més conegut i internacional, amb el qual ha publicat tres àlbums, un dels quals va arribar al Top 10 al Japó. Actualment, forma part del col·lectiu SensorialArt on experimenta amb sons en directe.

En la seva vessant com a discjockey (DJ con Hielo), destaca la seva participació en festivals internacionals i la residència a la discoteca La Paloma, de Barcelona, on va compartir cartell amb artistes com ara Lady Kier (Dee Lite), Ursula 1000 o Jazznova.

Els seus projectes més recents han estat las seves composicions per espectacles com  Window of  the city, de La Fura dels Baus, a la Shanghai Expo 2010, o per macro espectacles creats per Franc Aleu com mappings a la façana de grans edificis i projeccions a sobre de l’aigua.

Share Button