Carles Duarte

Poeta i lingüista - Barcelona (Espanya)

"Deixem la terra en somnis, en anhels, en records, ens projectem damunt la superfície silent de la lluna i retrobem l'espai que ens defineix."

LLlicenciat en Filologia Catalana. Estudiós i teòric de la llengua. Al 1979 conjuntament amb el professor Antoni M. Badia i Margarit publicà la seva òpera prima titulada Formulari administratiu: aplicat especialment a la Universitat, un estudi sobre l’establiment del llenguatge administratiu. Des d’aleshores ha seguit cultivant nous projectes i investigacions lingüístiques i ha treballat en l’elaboració del Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana de Joan Coromines. L’any 1984 publica el seu primer llibre de poesia Vida endins. Fundà la Revista de llengua i dret  i en va esdevenir el director fins al 2003. Ha col·laborat en diaris com l’Avui, El Periódico de Catalunya, Segre, Diari de Girona, Regió 7 o El 9 Nou.

Entre 1983 i 1989 va ser president de la Fundació Catalunya. Posteriorment, ha treballat en relació amb la llengua ocupant responsabilitats com cap del Servei d’Assessorament Lingüístic, subdirector general de Formació d’Adults i membre de la Junta Permanent del Català. El 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi. És també Cavaller de les arts i de les lletres de la República Francesa. Actualment és el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts i dirigeix la Fundació Lluís Carulla. Des del desembre de 2011 forma part del Consell de Cultura de la ciutat de Barcelona.

Destaquen els seus més de trenta llibres de poesia, recopilats al volum S’acosta el mar, publicat l’any 2010. El darrer treball Una magrana d’astres és un projecte que musica 13 poemes seus de la mà de Pere Vilanova. La poesia i la música s’uneixen per donar forma a un espai imaginari propi.

 

Share Button