Elena Katz Chernin

Compositora - Tashkent (Uzbekistan)

"El somni és un lloc d'infinites possibilitats per a la música. Els sons es fonen del cim de la consciència i del miracle de la terra. Hi ha una màgia de no reconèixer allò real d’allò surrealista. El ritme i la melodia es combinen com una entrada a l’atzar i al paradís."

Ha estudiat música a Moscú, Sydney i Hanover. Ha creat treballs gairebé en tots els gèneres musicals, des d’òperes a treballs pels instruments robòtics de Roland Olbeter i a una escala completa simfònica coral. La seva música s’ha presentat a la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Sydney (2000) o del Mundial de Rugby. Ha rebut diversos premis com el Premi Helpmann (2004) i al Premi Limelight (2012).

La peça Russian Rag va ser utilitzada com a tema del personatge Max de la pel•lícula d’animació Mary and Max dirigida per Adam Elliot i guanyadora dels Premis Oscar. El tema Eliza Aria va assolir molta popularitat ja que es va utilitzar pels espots de televisió anglesos de Lloyds TSB. En darrer lloc destacar el llançament d’EKC del doble CD Blue Silence amb les seves obres per un quartet de corda de Vexations 840.

És una referent de la Australian Music Centre, una organització que promociona i dóna suport als creadors musicals i intèrprets.

Share Button