Gastón Acurio

Xef i escriptor - Lima (Perú)

Xef, escriptor, home de negocis i un important promotor de les arts culinàries peruanes. El 2005, va ser nomenat Empresari de l’Any per la revista Amèrica Economia. Ha estat reconegut mundialment per iniciar una revolució a favor de la cuina peruana.

Durant la seva estada a París va conèixer a Astrid, la seva dona. Mentre tots dos es formaven com cuiners, Gastón juntament amb Astrid, d’origen alemany, fascinada per la cultura peruana, decideixen traslladar-se a viure a Perú. Així, el 1994 es va fundar el restaurant Astrid & Gastón, i amb ell, un dels primers restaurants d’alta cuina peruana. Des de llavors han treballat amb esforç i l’any 2012 el restaurant va ser inclòs com a número 35 a la llista dels 50 millors restaurants del món de S. Pellegrino.

Acurio va rebre el premi internacional “Príncep Claus d’Holanda” (2009) en la categoria Memorias Colectivas y Periodismo per la seva contribució significativa a la interacció de la cultura, la natura i les noves idees. Aquest mateix any, en el marc de Madrid Fusión, va ser considerat per més de mil especialistes com un dels 20 cuiners més influents del món. La cuina peruana ha crescut exponencialment en els últims anys, convertint a la ciutat de Lima a la capital gastronòmica d’Amèrica del Sud, i l’amfitriona de Mistura, el festival gastronòmic a la regió.

Share Button