Jo Sol

Realitzador i guionista - Barcelona (Espanya)

"Es tracta d'escriure poc i pensar molt. Aquesta frase del director defineix el que s'espera del guionista en aquest projecte. Treballar a partir de conceptes i no pas de fórmules narratives o convencions dramàtiques, és la base del procés que ens ha de dur a afermar l'estructura d'aquesta pel•lícula, a trobar els camins que ens condueixen a les emocions sense més artificis que allò que el director vol comunicar. "

Jo Sol és un dels grans directors de culte del panorama contemporani amb una cinematografia a cavall entre el documental i la ficció i realitzada amb una absoluta llibertat de llenguatge. Els seus orígens es remunten al cinema etnogràfic que desenvolupa a Cuba, Mèxic i Índia on viu entre 1992 i 1997. La seva òpera prima és Tatawo presentat a festivals de tot el món i amb distribució internacional. Cinc anys més tard sorprèn a la crítica i al públic amb un fals documental El taxista ful, guanyador del Premi especial del jurat al Festival de San Sebastián i Premi a la Millor Pel•lícula al Festival de Cinema de Nantes.

Al 2008 inicia un viatge d’investigació pels cinc continents amb l’objectiu d’entrevistar a persones de diferents cultures sobre un tema comú: la sexualitat i la identitat. Amb tot el material enregistrat treballa amb la creació d’un ambiciós projecte multidisciplinar. La primera fase d’aquest procés creatiu es pot veure en la pel•lícula documental Fake orgasm guanyadora del Premi a la Millor Pel•lícula al Festival de Malaga, Premi a la Millor Pel•lícula i Premi del Festival de Bangalore.

Share Button