Joan Crous

Artista - Banyoles (Espanya)

"Un somni que es fa present en pols de vidre que, com en una natura morta, embolcalla material de rebuig de la nostra quotidianitat íntima. "

Neix a Banyoles al 1962. Viu i treballa a Bolonya des de fa més de quinze anys. És llicenciat en Història de l’Art i Doctorat en Historia Medieval per la Universitat de Barcelona i per la Università di Bologna. S’ha format amb diferents estudis d’art a l’Escola Massana, Roumont, Milà, Estrasburg, Praga, Montreal i Venècia.

El seu treball d’artista es concentra i troba inspiració en el món de l’arqueologia antiga. Treballa en molts museus d’història i arqueologia (Paris, Estrasburg, Venècia, Nàpols, Ginebra, Barcelona, etc.). Molt interessat pel món de la gastronomia antiga  fins al punt de dedicar la seva tesis doctoral a la gastronomia medieval cavallaresca. Del 2001 al 2012, treballa en el Projecte CENAE, una obra relacionada amb la gastronomia contemporània. CENAE és una instal·lació itinerant que s’ha anat exposant en diferents ciutats com Barcelona, Florència, Bolonya, Milà, Venècia, Paris, Estrasburg, Nancy, Montreal, Corning i Nova York.

A partir del 2010, realitza un nou treball Sublimes vestiges, Les Poubelles du Louvre que s’ha exposat a Val d’Oise (Paris), Rouen, la Biennal de Venècia, al Camplus de Bolonya i al Vila Casas de Barcelona. Actualment és president d’una escola d’art i teràpia de la ciutat de Bolonya.

Share Button