Kolja Blacher

Violinista i director d'orquestra - Berlin (Alemanya)

http://www.kolja-blacher.com/

Kolja Blacher va cursar els seus estudis musicals a la Juilliard School of Music de Nueva York amb Dorothy Delay. Va completar la seva formació amb Sandor Végh a Salzburg abans d’embrancar-se en una extraordinària carrera com a violinista. Ha sigut professor de violí i música de cambra de la Hochschule für Musik d’Hamburg des de 1999 i deu anys més tard de la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín.

Kolja Blacher interpreta com a solista de les orquestres més notables, incloent l’Orquestra Filharmònica de Berlín, Oslo, Sant Petersburg i Munich, Gewandhaus de Leipzig, l’Orquestra Simfònica NDR, l’Orquestra de Cambra de Mahler (MCO), l’Orquestra de Colonia Gürzenich i l’Orquestra de Cambra d’Europa. Col·labora amb directors tan importants com Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Alan Gilbert, Daniel Harding, Vladimir Jurovsky, Mariss Jansons, Dmitrij Kitajenko, Kent Nagano, Jonathan Nott i Kirill Petrenko.

Després de l’èxit per les seves interpretacions i direcció amb grans orquestres mundials descobreix la seva passió per la direcció i apareix cada vegada més en la doble vessant de solista i director. Ha estat guardonat amb nombrosos premis que deixen testimoni del seu virtuosisme com a violinista entre els que cal destacar el Premi de la Crítica alemanya en vàries ocasions o el Diapason d’Or. Kolja Blacher toca  el Tritton un Stradivarius de 1730, en qualitat de préstec de la Sra. Kimiko Powers.

Share Button