Luca Francesconi

Compositor, director d’orquestra i professor - Milà (Itàlia)

http://www.ricordi.it/catalogue/composers/luca-francesconi/

Estudia piano al Conservatori de Milà i composició amb Azio Corghi, Karlheinz Stockhausen (Roma), Luciano Berio (Tanglewood) i jazz a Boston. El 1990 funda a Milà Agon Acústica Informàtica Música, un centre de producció i investigació musical amb noves tecnologies. Ha rebut nombrosos premis i guardons internacionals, entre ells el Musikpreis Kranichsteiner (Darmstadt 1990), el premi per a joves talents a l’Ernst-von-Siemens-Musikstiftung (Monaco 1994) i a Itàlia el Premi per la Ballata del Rovescio del Mondo, el treball radiofònic amb textos d’Umberto Fiori (1994).

La seva carrera com a professor ha tingut una gran projecció internacional (conservatoris de Rotterdam, Estrasburg, IRCAM de París, CDMC de Madrid, etc) fins a culminar a Malmö (Suècia), on dirigeix ​​el departament de composició de la Hochschule. El 2008 va ser nomenat director d’àrea de música de la Biennal de Venècia.

Ha rebut encàrrecs dels teatres d’òpera més importants. Fins avui ha escrit més de setanta obres diferents que van des de composicions orquestrals a òperes multimèdia, moltes d’elles encarregades per les principals institucions musicals i emissores de ràdio amb què col·labora regularment.

Share Button