Maria València

Ballarina - Olot (Catalunya)

"“El Somni és el despertar, fantasia constant, plaers sensorials, orgasmes... El somni és i serà bellesa escoltada, vista, flairada, degustada exaltadament…. desencadenant estats en un mateix que potser encara desconeixem.”"

Nascuda impacient per dansar. Els seus primers passets dansats van ser les sevillanes, on va aprendre a fer volar la faldilla i a repicar amb els peus. Als set anys es va calçar uns patins de quatre rodes i va iniciar-se en el món del patinatge artístic amb l’Olot, en les modalitats individual i en grup.

Aquesta última modalitat va ser el principi d’un llarg i intens viatge. Grup show, format per vint patinadores, a la mà del mestre Ricard Planiol. I així poden presumir de ser pentacampiones d’Europa, tetracampiones del Món, competint arreu de Catalunya, Espanya, Europa, Argentina, California i Austràlia.

Als vint-i-un anys es va descalçar els patins per continuar dansant. Va entrar a Àrea, escola de dansa i creació, on s’hi va estar tres anys per ampliar el seu coneixement en tots els estils. Paral·lelament, es formava a El Timbal de Barcelona, Teatre Basic i Interpretació. El 2008 va ser a Granada per formar-se com a Clown d’hospitals, amb la companyia Titiritas i l’escola Remiendo Teatro.

Aquest mateix any va participar en el II Festival Internacional del Moviment Contact Improvisació, i és a Berlín per participar en el Improvisional Voice & Movement Festival, i dansa en diferents escoles de la ciutat: Tanzfabrik, Dock 11, entre altres. El març del 2009 participa amb la companyia amateur Mumuda al Festival Dona’09 a Reus (el Dia de la Dona Treballadora) amb una peça contra la violència de gènere. Aquest mateix any també fa de Julieta en un treball de videopersecució pels carrers de Barcelona en el muntatge Romeo i Julietam de l’EMAV.

A final d’estiu del 2009, arriba a Girona per començar a treballar com a cambrera al Celler de Can Roca. Paral·lelament, es continua formant en dansa contemporània a l’escola Cont-Class.

I aprofita les vacances per participar a totes les jornades i festivals de dansa que pot. I ara ha dansat per a el somni.

Share Button