Neu Records

Productora i segell discogràfic de música contemporània - Barcelona (Catalunya)

http://www.neurecords.com/

Neu Records és un segell independent de nova creació dedicat als enregistraments de música contemporània en formats surround d’alta definició, així com una plataforma d’interacció entre intèrprets i compositors catalans i internacionals del més alt nivell. Sense prejudicis estètics però amb voluntat de continuïtat amb la tradició musical occidental, el nostre objectiu és editar música actual que produeixi un impacte en l’oient: oferir música comunicativa i de qualitat amb la màxima fidelitat possible.

Escoltar un enregistrament surround no és assistir a un concert, sinó situar-se al centre de l’experiència del so. I la música contemporània no té perque respondre a l’esquema del concert de tradició clàssica en quant a disposició espaial. L’equip de reproducció és una eina de creació i recreació d’espais acústics, i ens permet, en col·laboració amb els compositors, dissenyar espais de 360º on la música ens envolta.

Neu Records suma més de 40 discos enregistrats en l’àmbit de la música clàssica i contemporània per a diversos segells discogràfics. Cal destacar també la seva vinculació a l’emissora de música clàssica Catalunya Música, del grup d’emissores de Catalunya Ràdio, una emissora especialitzada amb presència a la UER (Unió Europea de Radiodifusió). Per a aquesta emissora coprodueixen concerts de música clàssica i contemporània a les millors sales de concerts del país (L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, el Festival Castell de Peralada, el Festival de Músiques de Torroella de Montgrí, la Schubertíada de Vilabertran…).

Entre els artistes enregistrats trobem nombroses orquestres, cors com ara l’Orquestra Simfònica de San Francisco, l’Orquestra Simfònica i el Cor del Teatre Mariinsky, la London Sinfonietta, l’Arditti Quartet, el Cor de la Capella de Sant Petersburg, Christian Zacharias, Sarah Chang, Eiji Oue, Ruth Ziesak, Lisa Batiashvili, Sir Neville Marriner, Paul Lewis, Frank Peter Zimmermann, Mikhail Ovrutsky, Antonio Meneses, Valeriy Sokolov, Christoph Prégardien, Trio Capuçon, Juliane Banse, Angelika Kirchschlager, l’Orquestra de Cadaqués, l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Escolania de Montserrat, Jordi Savall i Le Concert des Nations, el Quartet Casals, l’Orfeó Donostiarra, Josep Pons, Jesús López Cobos, Pablo González, Javier Perianes, Lluís Claret i Gerard Claret… i molts més.

L’equip de Neu Records

Santi Barguñó · Productor musical i director

Mireia Pacareu · Productora executiva

Hugo Romano · Productor d’enregistraments

Marc Canals · Management

 

Share Button