Pedro Alcalde

Director d’orquestra i compositor - Barcelona (Espanya)

http://pedroalcalde.com/

"El "somni" ha representat la búsqueda d’un so que transita en la frontera entre dos mons. Camins on silenci i so conviuen, s’aproximen i creen un espai on poder-hi passejar."

Pedro Alcalde es doctorat en Musicologia i Filosofia per la Freie Universität (Berlin). Es va especialitzar en la direcció d’orquestra de la Hochschule für Musik (Viena). Als anys 90 també va ser director assistent de la Filarmònica de Viena i de la Filarmònica de Berlin.

Els seus interessos multidisciplinars l’han portat a participar en una àmplia varietat de projectes. Ha col·laborat del Sónar amb destacats exponents de la música electrònica com Pan Sonic i Richie Hawtin o buscant noves formes de visualització musical amb Offenhuber- Wenhart i Rachel Reupke. Ha composat pel grup teatral La Fura dels Baus Infinito, una obra per orquestra i cinta que es va estrenar en un concert escenificat sobre el mite de Prometeu en el Teatro Clásico de Mérida (2005). Al 2011 va dirigir l’estrena de les primeres produccions de Nacho Duato per la Mikhailovsky Ballet Company al Teatre Mikhailovsky (Sant Petersburg) i durant la gira a Moscú al Teatre Stanislavsky.

Share Button