Pere Gifre / Daniel Molina

Escultors - Roses (Espanya)

http://www.gifre.com/

GIFRE Collective

Al 2009 s’inicia la col·laboració entre elBulli i GIFRE Collective (Pere Gifre i Daniel Molina) pel disseny de noves maneres de servir el menjar. Aquest projecte es planteja com un treball d’investigació i desenvolupament, creant una metodologia i procés de treball que s’adapta als reptes tècnics i artístics del disseny…

“Les fronteres en el món de les arts visuals s’han trencat fa dècades. Que un cuiner/creatiu/artista fos seleccionat i pogués no anar –perquè de fet va provocar que la gent viatgés fins al seu restaurant/lab creatiu de Roses, des de la Documenta de Kassel (alemanya); un dels esdeveniments artístic més rellevant en l’esfera mundial– és un símptoma inequívoc de què s’obren nous camins.

GIFRE Collective a través del concepte de Biomímesi han ficcionat interfícies impossibles, fetes ja possibles, on allotjar-hi artefactes que anomenem menjar, però que ja són quelcom més i efímer també.

Aquesta col•laboració, a banda, ha visualitzat millor la relació  amb la natura, amb la natura de proximitat i I l’Empordà, aquest espai ignot i generador d’un entorn predeterminat per desenvolupar l’exercici de la creativitat, ha esclatat fa temps! Com no, els grans artistes que hi han transitat (Marcel Duchamp, Josep Pla, Salvador Dalí…) han estat essència i inspiració.

El resultat és un complex trencaclosques d’interrelacions tècniques per convertir l’impossible en una realitat a través de l’observació del món natural: els elements atmosfèrics, el comportament d’una nebulosa, la força d’un huracà o l’impacte de l’aigua durant la pluja; forces naturals que poden ser capturades i traslladades a una altra realitat, del món real al binari, unint allò natural i allò artificial, imbricant l’ordre i el caos, la creació i la destrucció.” Ricard Planas Camps (Art curator).

Share Button