Peret

Dissenyador gràfic, il•lustrador, escultor i escenògraf - Barcelona (Espanya)

http://www.peret.com.es/

"Les imatges que proposo en el joc de Cartes Barcelona no són una mera transcripció d'un concepte, d’una idea o d'una paraula, són metàfores visuals obertes i polisèmiques que, al ser triades a l’ atzar, formen un suport fet de la mateixa matèria de la que estan fets els somnis i ens permeten articular una narració."

Inicia la seva formació a l’Escola Massana de Barcelona i a l’estudi de Josep Pla-Narbona. El 1970 s’instal•la a París on treballa com a dissenyador i il•lustrador en diferents estudis i exercint com a freelance per empreses de publicitat i editorials. El 1977 torna a Barcelona i es converteix en director artístic i il•lustrador del Grup Z. Al cap de dos anys estableix el seu estudi i col•labora amb editorials, empreses publicitàries, diverses institucions públiques i mitjans de comunicació (Televisió de Catalunya, Barcelona Televisió, Inf’HO TV de l’Hospitalet i Canal +).

Publica a La Vanguardia des de 1984 i també per El País, El Periódico, El Mundo, Libération, Courrier International, Domus, Abitare i The New York Times. El 1989 s’internacionalitza treballant per empreses i institucions al Japó, Alemanya, Xina, Holanda, Itàlia, Anglaterra, Estats Units, Dinamarca, Portugal, Suïssa, França i Mèxic.

Ha col•laborat en els JJ.OO. Barcelona 92, les exposicions internacionals: Sevilla (1992), Hannover (2000), Saragossa (2008), Xangai (2010), amb el Gran Teatre del Liceu, el Centre Dramàtic Nacional, la UOC, el CCCB i amb el Govern de Ciutat de Mèxic. Ha realitzat 16 exposicions individuals (Espanya, França, Japó i Mèxic) i participat en un centenar de col•lectives en 24 països.

Guardonat amb diversos Laus ADG-FAD, un Silver Award del Festival Promax (1998), els Premis Marc Martí de cartellisme (2002, 2003 i 2006 de) i el Premi Nacional de Disseny 1998.

Share Button