Sergio Caballero

Compositor i artista - Barcelona (Espanya)

"Si toques Bach en un Stradivarius sents Bach. Nosaltres el que volíem era sentir la física de l'Stradivarius, el so de dins d'ell."

Codirector i responsable de la imatge del Festival de Música Avançada i Art Multimèdia Sónar. La seva creativitat i inquietud artística s’ha mostrat en molts diferents terrenys, com el de la composició electrònica, les arts plàstiques o l’art conceptual, i ha desembocat en gran mesura en les sempre controvertides i potents campanyes d’imatge de Sónar.

Amb Marcel·lí Antúnez i Pau Nubiola va fundar el grup de terrorisme plàstic Els Rinos (1985-1992), els primers objectius giraven entorn del graffiti. Més endavant la seva activitat es va estendre a altres formats, des de l’acció pictòrica fins al vídeo performance, el concert i la instal·lació mural. A principis dels 90, juntament amb Enric Palau van crear el grup de música electrònica “Jumo”. Reben moltes col·laboracions amb artistes o grups com Victor Nubla, La Fura dels Baus, Zush o Peanut Pie, entre d’altres. En el camp de les arts plàstiques, té diverses exposicions individuals com Sergio Caballero Famoso en el Mundo Entero. Debuta com a director de cinema amb Finisterrae (2010) guanyadora del Tigre d’Or al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam i projectada en més de 60 festivals.

Des de 2004 Caballero forma tàndem amb el compositor Pedro Alcalde, amb el qual ha creat sis composicions musicals per a la Companyia Nacional de Dansa dirigida pel coreògraf Nacho Duato.

Share Button