Sílvia Pérez Cruz

Cantant - Calella de Palafrugell (Espanya)

 

Participa com a cantant en diverses propostes artístiques com el grup Las Migas (quartet femení flamenc), Javier Colina y Sílvia Pérez Cruz  (boleros en clau de jazz), Ressons de l’Al-Andalus (El cor de Lleida i 4 músics), entre d’altres. Ha participat en l’espectacle flamenc CamarónLa llegenda del temps, 30 anys després al costat de Juan Gómez “Chicuelo”Duquende i Rafaela Carrasco. Al costat del guitarrista Toti Soler va oferir recitals al 2010 i 2011.

Emprèn la seva carrera en solitari. El 2011 s’edita l’àlbum En la imaginación on  interpreta boleros cubans a ritme de jazz acompanyada per Javier Colina Trio, i forma part de Xalupa, grup de música tradicional catalana al costat de Chiara Giani (guitarra i arranjaments), Lisa Bause (violí) i Aleix Tobias (percussió). L’estiu de 2011 participa en la 45 edició de la tradicional Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell en homenatge al seu pare mort Càstor Pérez, referent de les havaneres. Al setembre edita el disc Trencant aigües juntament amb el músic israelià Ravid Goldschmidt.

Premiada com a millor cantant en els premis Altaveu (2009), amb el premi al Millor àlbum de jazz i músiques contemporànies en els Premis de Música Independent (2012) pel disc En la imaginación. Destaca el Premi Goya a la Millor cançó original pel tema No te puedo encontrar (2013).

Share Button