Una eina fonamental del Visual Lab, l’espai on es desenvoluparan els dotze actes del sopar, és el Kinect, un detector de moviment que permet interactuar amb l’ordinador sense cap contacte físic; funciona només amb sensors de profunditat d’infrarojos, d’àudio i de vídeo. Jose Vaaliña, tècnic informàtic i de so del RocaLab i cap tècnic del Visual Lab, ha desenvolupat el programa «el somni Kinèctic«, una aplicació exclusiva per al somni que detectarà el moviment de les mans dels comensals i els cambrers per l’espai de la taula on hi ha la vaixella.

Jose Vaaliña que a la foto ensenya com funciona el Kinect afirma que aquest any serà el de l’animació cinètica (kinèctica). Aquesta tecnologia va ser inventada el 2005, però fins al novembre del 2010 Kinect no va sortir al mercat com un perifèric per a les consoles domèstiques de Microsoft, que permetia controlar els videojocs només amb els moviments corporals. El 2012 ja va aparèixer com un perifèric per a PC i ara els desenvolupadors han tingut accés a models que els permet anar més enllà dels jocs. Ja avui el Kinect té usos més enllà dels jocs, com ara l’escaneig d’objectes per a models 3D, arquitectònics o industrials, la seguretat, la captura de moviment sense vestits, el comerç o la moda.

Per al sopar hi ha dos Kinect, amb els quals Vaaliña desencadenarà esdeveniments d’àudio i vídeo, segons la presència dels comensals detectada amb els sensors de realitat. El RocaLab Jose Vaaliña explica que “la sensació serà de realitat”, però no vol revelar ni què faran, ni què es veurà ni quines sensacions es volen produir. L’informàtic alerta que “només pots interactuar amb un somni quan tens un somni lúcid” i que “el somni kinèctic” comandant les Kinect hi jugarà un paper transcendental.

El programa exclusiu per a el somni té diverses parts, la més comuna de totes són les àrees d’interacció virtuals situades a la taula, en l’espai del plat, per detectar quan hi ha mans i, de seguida, activar els esdeveniments programats. Cada Kinect podrà controlar i detectar sis parelles de mans les de sis comensals, més les dels cambrers encarregats del servei del sopar,.

Share Button

No hi ha comentaris

Sigues el primer en fer un comentari

Deja un comentario


× 2 = 8