920102_10151589681989513_1012707314_o

Ferran Adrià

Cuiner i copropietari d’ El Bulli, durant anys el millor restaurant del món, i reconegut com el millor xef del món. La revista nord-americana Times va incloure Adrià en la llista dels 10 personatges més innovadors del món l’any 2004. El 2007, la mostra d’art contemporani Documenta 12, a Kassel, convida Ferran Adrià a participar-hi, fent que El Bulli, des de cala Montjoi, es converteixi en el pavelló G de la mostra plantejant un debat sobre les disciplines artístiques no museables. Cada dia, durant els 100 dies de Documenta, van anar a sopar des de Kassel dues persones que van exercir de nexe d’unió entre les dues seus, Kassel i Cala Montjoi. Se’l considera un artista de la cuina, on ha introduït noves tècniques, com la deconstrucció, les escumes, l´esferificació així com l’ús de nitrogen líquid.

Rafael Argullol 

Narrador, poeta i assagista. Doctorat en filosofia. Catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts en la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. Va ser professor visitant a la Universitat de Berkeley i ha estat docent a diverses universitats europees i americanes. És autor de trenta llibres en diferents àmbits literaris, entre els quals destaquen “La razón del mal”, guanyadora del Premi Nadal el 1993. Entre la seva obra destaquen també els assajos “La atracción del abismo”, “El Héroe y el Único”, “El fin del mundo como obra de arte”, “Aventura: Una filosofía nómada”, “Manifiesto contra la servitud” o “Una educación sensorial”, Premi Assaig del Fons de Cultura Econòmica el 2002. Com a escriptura transversal més enllà dels gèneres literaris ha publicat “El cazador de instantes”, “El puente de fuego”, “Enciclopedia del crepúsculo”, “Breviario de la aurora” o “Visión desde el fondo del mar”, obra guardonada amb els premis Cálamo i Ciutat de Barcelona l’any 2010.

Miquel Barceló

Artista, autor de la decoració de la Cúpula de la sala XX del Palau de les Nacions Unides en Ginebra. Premi Nacional d’Arts Plàstiques i Premi Príncep d’Astúries de les Arts, ha exposat en les principals fires artístiques del món, entre les quals la Biennal de Sao Paolo o Documenta, i en els museus més nomenats.

Joël Candau

Antropòleg especialitzat en ciències sensorials. Professor de la Universitat Nice Sophia Antipolis (França). La seva tasca de recerca se centra en l’antropologia sensorial i cognitiva, antropologia de la cooperació i teoria de l’antropologia. Va ser membre del Conseil National des Universités (Consell Nacional d’Universitats francès) i director del Laboratoire d’Anthropologie et de Sociologie «Mémoire, Identité et Cognition sociale» (Laboratori d’Antropologia i de Sociologia «Mémoire, Identité et Cognition sociale») de la Universitat Nice Sophia Antipolis. Actualment és assessor d’AERES (Agence d’évaluation de la recherche et de l’enseignement supérieur) i de l’Agence Nationale de Recherche (Agència Nacional de Recerca). És autor de títols com “Memòria i experiència olfactiva”, “Memòria i identitat” o “Antropologia de la memòria”, sobre la influència de la memòria en la configuració de la identitat de l’ésser humà. Ha escrit nombrosos articles de divulgació, entre els quals destaca “La tenacitat dels records olfactius”, publicat en la revista científica “La Recherche”.

Bonaventura Clotet

Doctor en medicina especialista en medicina interna i malalties infeccioses. Cap de la unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias de Badalona i director de l’Institut de Recerca de la SIDA Irsicaixa, és un dels millors especialistes mundials en el seu àmbit. El laboratori de retrovirologia que dirigeix és el laboratori de referència en els estudis sobre les resistències del VIH a Europa. Forma part del comitè de direcció d’EuroSida i durant deu anys va formar part del Drug Resistance Mutations Group (International AIDS Society-USA) i vuit anys del Governing Councill de la IAS.

Nandita Das 

Actriu i directora de cinema índia. Ha actuat en més de trenta llargmetratges entre els quals destaquen “Foc”, “Terra” o “Bawandar”, pel qual va guanyar el premi a la millor actriu en el Santa Monica Film Festival. “Firaaq”, pel·lícula amb la qual va debutar com a directora, va ser guardonada amb diversos premis internacionals. Ha estat membre del jurat del Festival de Cannes el 2005, del Karlovy Vary International Film Festival el 2007 i del Festival Internacional de Cinema de Marrakech el 2009. Nandita Das ha treballat amb diverses ONGs i ha defensat qüestions de justícia social a través de diverses plataformes. El govern francès li va atorgar el reconeixement “Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres” i és la primera dona índia a formar part del “Hall of Fame” de l’“International Women’s Forum” de Washington.

Abderrahmane Kheddar

Enginyer i investigador. Graduat en enginyeria per l’Institut National d’Informatique (INI) d’Alger. Doctor en robòtica per la Universitat de París. Director de recerca en el CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) de París i investigador del Laboratori Conjunt de Robòtica del CNRS i el AIST (National Institute of Advanced Industrial Science and Technology) de Japó, un projecte franc-japonès amb seu a Tsukuba dedicat a la investigació sobre l’autonomia i la interactivitat robòtica. També dirigeix l’equip IDH (Interactive Digital Humans) al CNRS. La seva tasca investigadora se centra en el camp de l’hàptica (la ciència del tacte), la realitat virtual i la robòtica humanoide. Els seus treballs més recents es basen en el control d’humanoides a través d’interfícies cervell-ordinador.

Harold McGee

Escriptor nord-americà, especialitzat en gastronomia des del punt de vista de la química i la tècnica dels aliments i la història de la cuina. Va iniciar la seva formació en el Califòrnia Institute of Technology, de la Universitat de Yale i va acabar la seva carrera amb la tesi doctoral “Keats and Progress of Taste”. Autor d’un llibre fonamental en la ciència de la cuina: “On Food and cooking: the science and Lore of the Kitchen” (1984), amb una edició ampliada i revisada el 2004. Escriu habitualment a The New York TimesThe World Book Encyclopedia Food & Wine i altres prestigioses publicacions.

Freida Pinto

Coneguda sobretot pel seu paper com Latika en la pel·lícula “Slumdog Millionaire”, guanyadora el 2008 de vuit Oscars entre els quals destaca el de millor pel·lícula. Pinto va guanyar un premi GUILD com a actriu de repartiment i va ser nominada al BAFTA com a millor actriu secundària. Entre la seva filmografia destaquen “L’origen del planeta dels simis”, amb James Franco i John Lithgow, “Or negre”, amb Antonio Banderes, o “Coneixeràs l’home dels teus somnis” amb Woody Allen.

Ben Lehner

Biòleg i investigador. Doctorat en Biologia per la Universitat de Cambridge, és cap de grup de la unitat EMBL-CRG de Biologia de Sistemes del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, on desenvolupa la seva tasca com a investigador ICREA des de l’any 2006. En gairebé set anys, Lehner s’ha convertit en un dels científics més brillants en la seva especialitat. L’activitat del seu grup se centra en l’experimentació i l’anàlisi computacional per arribar a conèixer els principis i l’evolució del sistema genètic amb l’objectiu de comprendre les causes de les mutacions genètiques que originen malalties i el paper que juga l’atzar en aquest procés. El seus descobriments més recents han estat publicats en revistes de prestigi com Science o Nature. Ha estat guardonat, entre d’altres, amb el Premi Banc Sabadell de Ciències Biomèdiques, el Premi Ciutat de Barcelona per la Ciència i el Premi Aniversari de la Federació de Societats Europees de Bioquímica (FEBS). L’any 2012, l’Organització Europea de Biologia Molecular el va reconèixer com EMBO Young Investigator.

Josep Pons

Director d’orquestra. Format en l’Escolania de Montserrat, va continuar els seus estudis de composició amb Josep Soler i de direcció amb Antoni Ros-Marbà. Fundador, director musical i codirector artístic de l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure, fundador i director musical i artístic de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, director titular i artístic de l’Orquesta Ciudad de Granada, director artístic i titular de l’Orquesta y Coros Nacionales de España i director musical del Gran Teatre del Liceu des del setembre de 2012. La seva carrera es caracteritza per una gran implicació en els projectes que ha liderat: el disseny artístic, la programació, l’atenció als aspectes de gestió i una marcada personalitat musical. Ha desenvolupat un important catàleg discogràfic amb més de 35 títols editats per les més prestigioses discogràfiques internacionals.

Lisa Randall 

Física teòrica. Va ser la primera dona a ocupar un lloc en el departament de física de la Universitat de Princeton i la primera dona Física Teòrica en el MIT i a la Universitat d’Harvard. El seu interès se centra en les propietats i interaccions de la matèria amb l’objectiu de desentranyar el funcionament intern de l’univers. El seu llibre «Warped Passages«, subtitulat «Desentranyant els misteris de les dimensions ocultes de l’univers» va ser inclòs en la llista dels 100 llibres més notables de l’any 2005 pel New York Times. Els seus estudis l’han convertit en un dels físics teòrics més influents del moment i ha rebut nombrosos premis i reconeixements a la seva labor científica.

Share Button

Un resposta per Els dotze convidats al banquet en dotze actes

  1. Ensios de spiguer quelcom
    opinions, sensesions,sabors,estats animics, visualitsasions , tactes,comportament mental, estat fisic,grau de satisfecsio,sensesions musicals,etc
    felicitats nins
    mais

Deja un comentario


+ 5 = 8