Tres germans_bosc2_bis

Jordi, Josep i Joan Roca fotografiats per David Ruano

Els germans Joan, Josep i Jordi Roca van protagonitzar l’acte més mutitudinari del Fòrum Gastronòmic Girona 2013, el diumenge 24 de febrer en la presentació gastronòmica d’El Somni. La ponència Revolució emocional va ser l’eix vertebrador de la presentació d’el somni a l’Auditori Palau de Congressos de Girona i al món de la Gastronomía que allí s’hi va reunir.

La sortida dels tres germans Roca a l’auditori ple a vessar va ser rebuda amb la mateixa expectació que les estrelles del rock. Precisament, el lema d’aquesta obra total ja és prou eloqüent: «Una òpera en 12 plats, un banquet en 12 actes.» Una GastrÒpera!

De fet, la presentació gastronòmica d’aquesta obra dirigida per Franc Aleu era una de les parts que més expectació havia generat aquesta òpera en dotze plats. Els germans Roca van avançar algunes de les explicacions del per què dels plats pensats per per cada un dels dotze actes i el preludi, i dels vins seleccionats pel seu germà Josep. Sobre els vins, Josep ja va dir que no se’n pot dir res fins que els plats no estiguin acabats: «cal haver-los tastat; tanmateix ja n’hi ha alguns d’escollits». Precisament, a cada acte es poden consultar els vins que Josep Roca ha pensat que mariden amb els plats dels seus germans.

Els germans Roca van recalcar que es tracta d’un somni inspirat en Vattel, en les emocions que cercaven Vatel, amb els seus banquets, i Wagner amb les òperes. Van confessar la commoció i l’exaltació que senten amb la seva participació en aquest projecte.

Josep Roca va aprofitar per parlar de les possibles interaccions d’el somni amb Temporada Alta, un dels festivals escènics de tardor més importants d’Europa.

Share Button

No hi ha comentaris

Sigues el primer en fer un comentari

Deja un comentario


× 8 = 24