El menú dissenyat per El Celler de Can Roca consta de catorze tasts que segueixen el fil de la història. Han estat pensats a mesura que avançava la història, seguint el mateix ritme creatiu que la resta de composicions de l’obra, musicals o audiovisuals. Amb els mateixos canvis, ajustaments, variacions, dubtes que la resta d’artistes. Són 12 plats centrals acompanyats, com és habitual en la nostra tradició gastronòmica, d’un entreteniment de benvinguda, d’uns aperitius per obrir boca, i d’uns petits fours al final per acompanyar la sobretaula. En total, els convidats, tastaran seixanta preparacions culinàries.

Benvinguda

Un bonsai de desmai del Japó preparat per Ramon Serafí serà la connexió amb la natura que trobaran els convidats a sobre la taula. Més, serà l’únic plat no individual del banquet. Serà un plat compartit, un pica a pica comunitari per a la distensió, un motiu per començar la conversa, en la tradició d’El Celler de Can Roca, una casa on tothom és rebut amb una olivera amb un fruits farcits d’anxova i caramelitzats. En el banquet d’el somni, els convidats viuran el desperar a l’Edèn.

Bonsai (00046)

Vaixella:

Bonsai desmai de Ramon Serafí

Plat:

Esfera líquida de leche de tigre i pela de llimona ratllada

Nougat d’ametlla, iogurt, menta, daus de gelatina de roses, ras el hanout, pols d’ametlla torrada i esfera de safrà i flor de taronger.

Cruixent de cotna de porc inflada, amb salsa agredolça picant de prunes i verdures confitades en vinagre.

Brunyol de miso i dashi amb gingebre i wasabi.

Tomata d’alvocat amb llavors de tomata amb brots de cilantre.

Bombó de Campari i aranja vermella.

Brioix al vapor de bolets de primavera

Bombó de moixernó

 

Preludi. Dones d’aiguaPlat 4 (mans sopa de lletres)

Vaixella:

Mans juntes de Roos Van de Welde

Plat:

Brou vegetal cuit a baixa temperatura, amb paraules escrites

 

 

 

 

1. Inici somniPlat 13 (LLuna)

Vaixella:

Plat negre de cràters, de Taller Luesma Vega

Plat:

La Lluna: Esfera de tòfona blanca i negra i destil·lat de terra.

 

 

 

2. EspaiPlat 7 (gelat de figa de moro del cap de creus)

Vaixella:

Peanya de marbre, d’I-Marmol

Plat:

Aire de figues de moro del Cap de Creus.

 

 

3. SerpentarisPlat 11 (serpentari)

Vaixella:

El serpentari de vidre, de Taller Luesma Vega

Plat:

Serp d’anguila fumada cremada amb bufador; les angules són cuites al moment en un brou d’anguila. Al final de l’anguila fumada amb angula, cada comensal menjarà un canapè elèctric, a base granissat de menta amb tocs de cítrics i Sechuan Button (o pebre elèctric), i poma impregnada d’eucaliptus i mentol.

 

 

4. Sota el mar

Vaixella:

Recreacions 3D de la natura marina, de Pere Gifre i Dani Molina

Plat:

Plat 12_3 (sota el mar garota)a: Velouté de garotes a la brasa

 

 

 

 

 

Plat 12_1(anémone)b: L’ anèmone de mar (o actínia): Salsa d’anémone de mar a la planxa emulsionada amb oli d’oliva, navalles, algues i espardenyes.

 

 

 

 

Plat 12_4 (sota el mar gamba)c: Gamba a la brasa, amb el cap i les potes fregides, i bombó del cap de gamba.

d: Parmentier de pop

e: Escabetx de musclos

f: Percebe amb fonoll marí

 

 

 

 

 

Plat 5 (mandala)

5. Jardí de les Hespèrides

Vaixella:

Peanya de marbre, d’I-Marmol

Plat:

Mandala dibuixada amb llimona, curri, remolatxa, mango, coco, fonoll, iogurt, canyella, cardamom, menta, gingebre, pebre, flors, carxofa i xai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. El festeigPlat 2 (ying yang)

Vaixella:

Taller Luesma Vega

Plat:

Ying-Yang d’ostra banyada amb “Palo Cortado”, salsa d’ostra, all blanc i all negre.

 

 

 

 

 

7. La carnalitatPlat 3 (rosa de pit de colomí)

Vaixella, coberts i copa de vi:

Roos Van de Welde.

Plat:

Salsa de mole, roses al a brasa, suc de colomí i pit de colomí disposat en forma de rosa, amb gotes d’aigua de roses.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plat 9 (poma d'or)

7. Poma / Trencadissa

Vaixella:

Taller Luesma Vega

Plat:

Poma de caramel bufat farcida d’escuma i daus de poma a la brasa, amb sobrassada casolana de Miquel Barceló.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. GuerraPlat 8 (guerra)

Vaixella:

Joan Crous

Plat:

Oca a la royale i gotes de sang de remolatxa.

 

 

 

10. Pietat/MortPlat 6 (Mort)

Vaixella:

iMarmol

Plat:

Escuma de patata violeta, bombó gelat de genciana, moll de l’os, ruibarbre amb caviar i trompetes de la mort al fum d’encens i aroma d’artemísia.

 

 

 

 

11. GlòriaPlat 1 (massa mare)

Vaixella:

Andreu Carulla

Plat:

Plat que respira: puré de cacau, gelat de massa mare, litxi deshidratat i fresc, cacau garapinyat i merengues àcids.

 

 

 

12. DespertarPlat 10 (serpentari)

Vaixella:

Llibre de porcellana, de Roos Van de Welde

Plat:

Núvol de cotó de sucre, tocs de flors i mel, gominoles i papallones.

6 responses per Els plats somiats pels germans Roca

  1. Joseph Galí 5 maig, 2013 at 11:50

    Quin espectacle, quina explosió de intensitats i sabors. Sou genials germans Roca !

  2. Xavi Buendía 5 maig, 2013 at 14:00

    No hi ha paraules per descriure-ho. Un somni que enderroca les barreres entre poesia, cuina i art. Inigualable.

  3. Preciós, magnífic, explendit, soberbi, aclaparador, poesia visual, creativitat en estat pur, per somiar amb els ulls oberts, per deixar-se anar plens de sensacions… …Gràcies germans Roca

  4. Fantàstic! Poder donar forma a la imaginació amb aquesta exaltació dels sentits segur que va transmutar algún comensal en semi-déu :)
    Felicitats per tot i especialment per construir realitats de bellesa.

  5. Com diría en josep plá….”acollonant” mirant aquests plats, sembla que vegi tots el racons de la Costa Brava, amb els colors intensos que em recorden molts dels quadres del Salvador Dalí
    Enhorabona i per molt anys

  6. Josep Maria BONVEHI MAS 9 juny, 2013 at 18:02

    Sou un referent com a creadors de FELICITAT!!!!!! Que per molts anys podeu gaudir de la vostre creació.

Deixa un comentari


7 × 5 =