fran-aleu

FRANC ALEU. Artista multidisciplinar (Barcelona, Espanya)

Artista audiovisual, guardonat a la darrera edició dels Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya a l’apartat d’audiovisual per l’impacte de les seves creacions visuals que fan de l’experiència escènica un espai emocional singular i únic. A través de la seva videografia escènica i efectes visuals ha captivat a espectadors de teatre, dansa i d’òpera estrenades als teatres i òperes més importants del món com són el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’Scala de Milà, La Monnaie de Brussel·les, el Teatre Colón de Buenos Aires, el Maggio de Florència i la Wiener Taschenoper de Viena entre d’altres. Això li ha permès treballar al costat dels més prestigiosos directors d’orquestra del món, Zubin Mehta, Valery Georgiev, Lorin Maazel o Kirill Petrenko.

El seu eclecticisme fa que la seva obra abasti d’altres disciplines creatives com projeccions audiovisuals sobre façanes d’edificis emblemàtics (mappings a l’Ajuntament de Barcelona, al Parlament de Catalunya, etc.), la publicitat, el disseny, conceptualització i direcció d’esdeveniments de tots tipus, fins al disseny arquitectònic de pavellons expositius tal i com va succeir a l’Exposició Internacional de Saragossa 2008 on a banda de dissenyar l’edifici expositiu Agua Extrema va dissenyar, conceptualitzar i dirigir tots els continguts expositius que d’aquest pavelló.

A banda de la seva vessant artística, imparteix classes magistrals i ponències sobre la seva obra i els seus treballs als principals centres culturals europeus com Milà, Colònia, Madrid i Barcelona.