El Cor de Lituània a Sant Genís.

Gravació del Rèquiem de Vivancos a Sant Genís de Torroella de Montgrí. Fotografia de ©Tono Folguera

L’Església parroquial de Sant Genís de Torroella de Montgrí ha estat el marc de la gravació del Rèquiem de Bernat Vivancos pel prestigiós grup vocal Latvian Radio Choir, considerat entre els millors cors de cambra del món. Aquest Rèquiem de Vivancos, director musical de l’Escolania de Montserrat, és la banda sonora del desè acte d’el somni, Pietat / Mort.

L’església de Sant Genís és l’escenari habitual del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí, un dels més importants dels que se celebren al país, especialment quant a la música clàssica.

En l’antepenúltim acte, les campanes toquen a morts: el cos d’Adonis, vetllat per espelmes, jeu immòbil sobre el marbre, després de no haver pogut sobreviure el seu propi atac. L’aire s’omple de l’olor de la pietat, del perfum de l’encens i les flors es panseixen.

Acompanyades pel violoncel de Pau Codina, les veus harmòniques d’aquest cor de Letònia que experimenta a partir del cant tradicional musiquen el dolor d’aquest acte transcendental. En l’equip de gravació, encapçalat per Franc Aleu, director del projecte, i Bernat Vivancos, hi han participat el realitzador, Aixalà; el guionista, Jo Sol; el director de fotografia, Nin, i Neu Records, en l’enregistrament de l’audio. Aquesta gravació ha comptat amb el suport material i logístic de les Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí.

Share Button

2 responses per Latvian Radio Choir grava la música del desè acte a Torroella de Montgrí

  1. Thank you for taking the time to leave a comment. I appreciate every comment and I will try to answer any questions. Please note, every comment is moderated before published and any rude or spam comments will be deleted.xmags

  2. And now I’m gonna go out on a limb and tell you what I REALLY think!

Deja un comentario


1 × = 8