"el somni" a Arts Santa Mònica

«el somni» a Arts Santa Mònica

Muntatge escenografia - El Somni

Expo Arts Santa Mònica

Expo Arts Santa Mònica Press

Vicenç Altaió, Peret, Franc Aleu, Joan Roca & Jordi Sellas

Expo Arts Santa Mònica

Expo Arts Santa Mònica

El claustre de l’Arts Santa Mònica de Barcelona és el marc, des del 9 de maig fins al 8 de juny, de (CCR+A)·X= “el somni”, l’exposició sobre el projecte de Franc Aleu i el Celler de Can Roca, produït per Mediapro, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. El nucli central de l’exposició és el Visual Lab, el Saló del Banquet dels Dotze, la taula del Sant Sopar 2.0 celebrat el dilluns 6 de juny del 2013, aquell escenari tecnològic i cibernètic que Franc Aleu considera “un olla a pressió sensorial.”
L’exposició es presenta com un recorregut a través de dotze sales concepte, corresponents a cada una de les escenes del sopar, dels episodis del somni de l’ondina Astrid. A les parets del claustre hi ha dotze plats suspesos en què s’hi projecten mappings (videocreacions), que expressen sentiments i emocions, i la memòria de tot el son i el malson viscut fins a despertar. S’hi projecten paisatges onírics, però també els plats del sopar amb tot el seu esplendor i la seva bellesa estètica. Al final del recorregut, s’entra al revolucionari espai interactiu, amb tot el seu conjunt tecnològic: 6 projectors led de taula, 4 projectors DLP de taula, 6 altaveus de taula, més 5 altaveus envoltants, més subwoofer, més un altaveu zenital (the voice of god), més els dos Kinect que controlaven els moviments de les mans de comensals i cambrers perquè interaccionessin amb aquest sistema controlat per 5 work station d’última generació. En aquesta olla a pressió sensorial s’hi podran tastar  totes les sensacions i emocions audiovisuals. S’hi podran sentir i veure, sobretot, els robots Polliwogs, el quintet instrumental dissenyat pel lutier electrònic Roland Olbeter i que van posar música a la majoria dels actes d’el somni, de l’experiment neorenaixentista, dels RRRoca i Aleu.
“Una representació històrica, en què Aleu i els Roca són el nostre Leonardo”, va elogiar Francesc Altaió, director del centre Arts Santa Mònica, de Barcelona, que encara va afegir: “Hem assistit al Sant Sopar de la societat del coneixement, que s’ha realitzat en un espai de cultura i no a cap temple.”  Tot i que és clar, l’Arts Santa Mònica és un temple estat.
Share Button

No hi ha comentaris

Sigues el primer en fer un comentari

Deja un comentario


5 + = 13