IMG_2572-1024x764

IMG_2566-1024x764

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El celebrat compositor i músic austríac, referent en música electrònica i conceptual, Wolfgang Mitterer, ha passat uns dies a Girona i Barcelona per posar a punt la instrumentalització de l’obra que ha composat per a el somni. Mitterer va venir a portar la partitura de la seva música per a robots per a la Guerra, el 9è acte d’el somni. Després de la presa de contacte amb els «robots Polliwogs» a Girona, al costat de Carlos Fesser, i amb l’orgue del Palau de la Música de Barcelona, Mitterer decideix refer la partitura. Així, amb Fesser fa una nova base robòtica.

Al Palau de la Música es van fer preses de so d’ell tocant amb l’orgue, que incorporarà a la base electrònica i se sumarà al so dels «Polliwogs«.

D’altra banda, a sobre els acords de la composició serà recitat el poema Warcant, del pensador i poeta Rafael Argullol.

Franc Aleu va acompanyar Mitterer a El Celler de Can Roca, on va poder tastar la Royal d’oca a la roial amb taronja sanguina i remolatxa, el plat sanguini del novè acte, el de la Guerra. En el servei d’aquest plat hi ha una performance, en què els cambrers serveixen una part del plat que representa sang, mitjançant unes pipetes enlairades. El resultat és suggeridor i el final, eloqüent. Els rastres de menjar que queden en el plat evoquen u quadre que ben bé es podria titular «els desastres de la guerra».

A propòsit de la destrucció, Wolfgang Mitterer va reflexionar sobre la bellesa: «Destruint la bellesa, es crea una nova bellesa.»

 

 

,
Share Button

No hi ha comentaris

Sigues el primer en fer un comentari

Deja un comentario


1 + = 5